Првиот ден на Курбан Бајрам, 9 јули, (сабота) е неработен ден за граѓаните од муслиманската вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од муслиманската вероисповед во Република Северна Македонија им го честитаат празникот Курбан Бајрам.