Повлекувањето на двајцата пратеници од политичката партија Левица, доаѓа по притисокот од пратеникот на Алтернатива, Реџепи Скендер.

Со одлуката на Апасиев да се повлече од списокот, се елиминира потребата од поднесување на нова иницијатива за гласање на недоверба на Владата.