Победата на Папазов ја соопшти лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, при обраќањето по вториот круг на гласањето.

Според, неофицијални резултати, Папазов ја доби граданачалничката функција со предност од 18 гласови.

Претходно, во јавноста се појави информација дека победник во Кочани е актуелниот градоначалник Николчо Илијев од СДСМ.