Според објавеното, во текот на вчерашниот ден, на главниот пункт за вакцинација во Спортската сала во Врање се дадени вкупно 366 вакцини, а од тој број, граѓаните на Северна Македонија примиле 295 дози.

-Досега, вкупниот број на вакцини дадени во Врање 74.762. Потсетуваме дека граѓаните на Северна Македонија во Врање можат да примат некои од вакцините без претходно закажан термин, објави српски „Новости“.