Изборот што Македонија ќе го направи во наредните неколку месеци го следи и официјален Вашингтон. Земјава треба да ги преземе потребните чекори и да ги спроведе техничките измени во уставот, порача американскиот сенатор Крис Марфи за време на денешната посета на Скопје.

Додаде дека ако Македонија стане дел од Унијата, тоа дополнително ќе ги зголеми и американските инвестиции, исто како што се случи и со членството во НАТО.

Во продолжение на оваа тема погледнете го прилогот на ТЕЛМА.