Навивачите на турскиот клуб Гестепе на трибините истакнаа кореографија со македонското знаме во средина.

Ова го направија во чест на нашиот репрезентативец Адис Јаховиќ кој настапува во овој клуб од Измир. Во Измир живее голем број Турци по потекло од Македонија кои во секоја прилика го искажуваат своето потекло.