-ДЗС прави напори до утре да го заврши процесот на попис. Нашата цел е сите да се попишат и никој да не остане. Одредени реони се целосно попишани, па попишувачите од таму одат да помогнат во реоните каде што има потреба. За се друго, ќе ја информираме јавноста навремено, рече министерот.

Заклучно до денеска во 7:30 часот во земјава се попишани вкупно 1.760.194 лица, 546.080 домаќинства и 789.406 станови, соопшти Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 201.247 граѓани од дијаспората.