Младиот Марко Пејчиноски од Охрид, денеска по трет пат го преплива Охридското Езеро и го оствари својот предизвик.

Денешното пливање, Марко го посвети на неговата мајка.

Инаку, Марко пред три години го преплива езерото, кога со 12 години стана најмладиот маратонец што ја испливал 30-километарската делница од Свети Наум до Охрид.

 

Марко го оствари својот предизвик:
“Ова пливање го посветувам на мојата мајка”.

Posted by Marko Pejchinovski on Saturday, July 31, 2021