Масовен егзодус и се случува на Македонија со власта на СДСМ и ДУИ, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Согласно податоците на државниот завод за статистика, кои никој од власта не ги негира, се случува фрапантен пад на бројот на вработени, пад на бројот на активно население и пад на бројот на работоспособни лица во периодот од последниот квартал во 2021-ва и првиот квартал од 2022 година. За само неколку месеци Македонија загубила 214.514 работоспособни луѓе, односно од 1.681.863 работоспособни во Македонија во IV квартал во 2021, сега во I квартал 2022 има 1.467.349 лица, се наведува во соопштението на партијата.

Посочуваат дека според статистика – од активно население, последниот квартал лани имало 937.482 лица коишто се водат за активни, односно 795.276 вработени, а веќе до март годинава, 811.197 активни, од коишто 691.498 вработени. Или 103.778 помалку вработени!

-За неколку месеци од крајот на 2021-ва до почетокот на 2022 година се случува масовно иселување, 214 илјади помалку работоспособни во Македонија, односно 130 илјади помалку активно население, односно 103 илјади помалку вработени. Економијата е во колапс. Стотици илјади граѓаните поради сиромаштија ја напуштаат државата. СДСМ и ДУИ ја уништуваат Македонија.Премногу е! Придружете се на протест за промени, 18-ти јуни, во 20 часот пред Владата, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.