Макрон ќе биде првиот странски службеник што го посети Берлин од почетокот на годинава поради здравствената криза.

Како што е најавено и од Берлин и од Париз, прашањата за европската политика ќе бидат разгледани пред состанокот на Европскиот совет закажан за 24 и 25 јуни.