Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р. Христијан Мицкоски денеска во 12:30 часот заедно со градоначалникот на општина Охрид, Кирил Пецаков во рамките на активноста „Промените се случуваат, секогаш со народот“, ќе извршат увид на градежни активности во населба Видобишта.

Предвидено е изјава за медиумите да дадат Мицкоски и Пецаков.