Мицкоски посочува дека Ковачев треба да бара одговор на прашањата и да се извини за политиката која ја гради кон Македонија, тој треба да дозволи да ги отпочне преговорите Македонија со ЕУ, бидејќи, како што вели, овој народ секогаш бил на страна на вистинските европски вредности.

Одговор до Ковачев: Што правите со вашата политика на омраза кон Македонците

Македонскиот народ постои денеска и ќе постои во иднина, колку тоа да не сака да го признае македономразецот Ковачев кој за жал е дел од европарламентот, и треба да промовира европски вредности. Тој треба да бара одговор на прашањата и да се извини за политиката која ја гради кон Македонија, тој треба да дозволи да ги отпочне преговорите Македонија со ЕУ, бидејќи овој народ секогаш бил на страна на вистинските европски вредности

Posted by Hristijan Mickoski on Thursday, May 20, 2021