Тој им порача на властите во ниту еден случај да не прифатат договор каде што ќе потпишат и една реченица која ќе биде едносмислена, двосмислена или повеќесмислена, а истата ќе го задира идентитетот на македонскиот народ.

– Идната влада на ВМРО-ДПМНЕ нема намера тој договор да го почитува, а ова е порака до бугарските власти – еднострано ќе го напуштиме, без разлика на политичките реперкусии кон мене и кон Владата на ВМРО-ДПМНЕ, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Немаме намера да отстапиме дополнителни национални концесии, доволно понижување истрпе овој народ и оваа нација и граѓаните.

– Апелирам до европските политичари тоа што го ветија, тоа да го испорачаат, истакна Мицкоски.

Погледнете ја целата изјава на Мицкоски: