Денес бев во посета на Теарце, каде остварив средба со генералниот секретар на Алијансата на Албанците д-р Arben Taravari и кандидатот за градоналник на Теарце, Nazim Taipi. На средбата беше носителот на листа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата во Теарце, Оливер Георгиевски и кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ во Јегуновце, Димитар Костадиноски. Одлична можност за идните планови за соработка и промените кои треба да се случат за сите луѓе. Заеднички да создаваме нова иднина за Македонија!
#СоздадиНоваИднина, напиша на Фејсбук, лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.