Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук има неколку прашања до министерот за здравство Венко Филипче по зголемувањето на бројот на заразени од корона.

Зошто нема одговорност за лошата проценка и непочитување на мислењето? Кога Филипче планира по трет пат да прогласи крај на пандемијата со оглед на тоа дека веќе најави дека тоа ќе се случи во септември?