Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ; Христијан Мицкоски во објава на Фејсбук објаснува зошто Македонија со власта на Зоран Заев не е правна држава и зошто немаме независно судство.

– Зошто сме 111-ти по корупција и најлоши во Европа;
И зошто со Заев нема да не биде ⬇️
Советник на Заев, финансиер на СДСМ, владин член на бордот на Телеком Тања Чачарова Илиевска, сега претставена за независен експерт и предлог за член на Судскиот совет.
Ова се тие европски вредности на Заев, пишува Мицкоски.