Мицкоски рече:

-Зголемувањето на акцизата во 2019 година од 3 денари плус ДДВ за дизел горивото, пари кои сега непродуктивно се трошат и се крадат, ќе ги вратиме назад кај граѓаните. Годишно планираме 600 милиони денари, тоа се 10 милиони евра вложување во проекти во образованието, проекти во културата и проекти во спортот