Мицкоски се осврна на она го го нуди актуелниот градоначалник, а кое е ништо.

– И ако ја видите програмата на Шилегов тој излезе со десеттина ливчиња, прва, втора страна обраќања, неколку страни проекти, и на крај слики на советниците, вели Мицкоски.

Тоа е брутална комоција која е недозволива.

– Никој во Скопје нема чувство дека живее покомфорно. Не е направено ништо, Скопје е најзагадено, што се направи со сообраќаен хаос ставија некој асфалт и слично, укажа Мицкоски.