Во име на ВМРО-ДПМНЕ, со задоволство можам да упатам најтопли честитки до Европската народна партија за извонредната победа на изборите за Европскиот парламент, објави партискиот лидер Христијан Мицкоски.

-Ова извонредно достигнување ја одразува непоколебливата поддршка и доверба што европските граѓани ја имаат во лидерството и посветеноста на ЕПП за обединета и просперитетна Европа. Успехот на ЕПП е важна пресвртница, што ја нагласува важноста на вредностите што колективно ги поддржуваме, напиша тој.

Мицкоски посочи дека ВМРО-ДПМНЕ ќе ја продолжи блиската соработка со ЕПП, работејќи заедно за справување со сите предизвици и за промовирање на мирот, стабилноста, доброто владеење и економскиот раст.