Честитки! Македонија на светско во ракомет. Лавовска игра на црвено жолтите херои. Миркуловски ќе остане запишан со златни букви во македонскиот ракомет. Со срце за нашата Македонија! Напиша на Фејсбук претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.