– Четири години буквално зборуваме дека имаме работа со држава во која мафијата има своја држава, овде мафијата има политичка партија тоа е СДСМ. Сето она што го укажуваме, дека во Македонија главен проблем е корупцијата и криминалот добива и меѓународно признание. Очекувам сојузници во борбата, а со овие проекти што ги презентираме во „Македонија за сите луѓе” ќе покажеме како се работи со љубов за својата тактковина Македонија, истакна Мицкоски.