Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, беше во посета на Битола, каде што имаше средби со граѓаните.

– Денес во Битола, слаткарница Ат Пазар. Прошетка по Широк Сокак и срдечни средби со битолчани. Град на историја, град на убави луѓе!, напиша Мицкоски.