Тој додаде дека Зоран Заев отворил 1000 проблеми, потпишувајќи договори распродавајќи го идентитетот и историјата, нешто што никој претходно не се осмелил да го направи.

-Впрочем тој отвори 1000 проблеми и во моментот кога храбро и лесно потпишуваше договори не гледаше подалеку од носот и не можеше да предвиди дека влегува во тежок офсајд, распродавајќи идентитет, историја, нешто што никој претходно не го направил, вели Мицкоски.

Мицкоски истакна:

-Заев ги создаде проблемите со Бугарија а викаше дека ќе не внесе во ЕУ, само договорот да се потпише. 52 месеци, речиси 5 години истите работи. Креира тензии во општеството преку амнестирање на криминалот и заедно со ДУИ се истото лице и опачина