После тоа, луѓето повикале полиција, а градоначалникот, заедно со полицајци и медицински персонал дошол на местото на настанот.

По прегледот и тестот за ковид, на мигрантите им биле дадени храна и вода, по што биле сместени во центар за миграција. За повеќето мигранти, меѓу кои имало и две жени, се верува дека се од Пакистан.