-Но, овие проблеми се решаваат на самото место и гласачите гласаат на стариот начин, односно со спреј и оставаат отпечаток од прст и на избирачкиот список. Генерално изборите течат без проблеми, вели Вацев.

Во Штип со право на глас се 42 045 граѓани

И во останатите општините Свети Николе, Пробиштип и Карбинци гласачките места се отворени на време, се гласа согласно здравствените протоколи.