Автокефалноста на Македонската православна црква – Охридска Архиепископија е македонскиот ИДЕНТИТЕТ кој од секогаш постоел и засекогаш ќе постои, посочува потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски.

„Да ни е вековита автокефалноста!

Да ни е вечна Македонија“ – посочи тој!