– Мене лично големо внимание ми привлекоа дамите кои беа присутни на собирот на СДСМ во Аеродром каде нивниот бескруполозен лидер реши да покажува лакти. Меѓу нив беше и носителката на листа, Софија Пејкова. Па се прашувам дали таа беше во редот кој аплаудираше на сексистичкиот напад или во редот на оние кои се спротивставија? (ако воопшто има таков ред меѓу нив), пишува Митева.