Тој еден од седуммината осуденици во штипскиот затвор кои се позитивни на коронавирусот. Во изолација се уште 13 осуденици кои засега не покажуваат симптоми на вирусот.

Од Управата велат дека се почитуваат здравствените препораки и сите кои имале контакти со позитивните на вирусот се изолирани во едно крило од затворот.