-Човечки молам, владините институции да го прават тоа за што се платени – да му служат на народот, рече Мицкоски и побара формирање на Централно кризно тело составено од експерти и професионалци.

Мицкоски рече:

-Колку животи и имоти треба да се уништат за да владата се воозбили и наместо циркузанти кои кршат ќерамиди, со оваа деликатна работа да се зафатат стручни луѓе и тим од професионалци

Тој порача:

-Не е време за политизирање, време е да му се помогне на народот