Премиерот Зоран Заев најави дека како знак за благодарност се размислува летово српските туристи да бидат ослободени од патарина на македонските автопати.

Тој рече дека дека српските вакцини иако се донација тие се во вредност од околу 700.000 евра и за тоа треба некако да им се одолжиме.

Една од идејата е со покажување на пасош српските државјани да бидат ослободени од плаќање патарини.