– Граѓаните препознаа нов модел на водење на политика и сега кај нас е обврската, довербата на граѓаните да ја оправдаме, истакна Муцунски.

Според досегашните податоци од ДИК, за Муцунски гласале 58,70% од избирачите, додека за неговиот протикандидат од СДСМ и Коалицијата 24,68%.