Како идна локална власт се обврзуваме дека од општинскиот буџет ќе одвојуваме по 600 денари месечна субвенција за секое дете за спортување!, најави Тимчо Муцунски, кандидат за градоначалник на ВМРО ДПМНЕ за скопската општина Аеродром.

Спортот е значаен за правилен раст и развој на секое дете.
Создаваме нова иднина, иднина во која приоритет се нашите деца!, вели Муцунски.