Во врска со вчерашниот митинг на СДСМ во општина Аеродром, Муцунски додаде:

Наместо да се разговара за теми, развој и проекти, единствено што видовме се гестикулации кои што не доликуваат со вредностите кои што треба не само ние да ги споделуваме како активни чинители во политиката, туку и да ги пренесуваме на едни помлади генерации кои не гледаат на телевизија и на социјалните мрежи.

Додека пак во врска со неговата посета во Љубљана тој истакна:

Додека јас бев вчера во Љубљана заедно со претседателот Христијан Мицкоски, каде што остварив средба со словенскиот министер за животна средина, добивајќи гаранција за проекти и развој за општина Аеродром. А тука во општина Аеродром СДСМ покажа колку е примитивна партија, заглавена во вредносен систем од минатиот век.

Погледнете ја и изјавата на лидерот на СДСМ на вчерашниот митинг во општина Аеородром: