Решението за донесување на итни закони не е во соопштенија за јавност. Компаниите и граѓаните немаат време за чекање, а нивните проблеми не ги решаваат политички сплетки, пишува Муцунски.

Потребна е итна седница на Собранието на која ќе се дискутира единствено за законите поврзани со економска помош. Со волја на мнозинството таква седница може да се закаже и оддржи уште денес. Се друго е демагогија и дневна политика, вели во својата објава Муцунски.

Решението за донесување на итни закони не е во соопштенија за јавност. Компаниите и граѓаните немаат време за чекање, а…

Posted by Timco Mucunski on Tuesday, March 23, 2021