На ГП Табановце утрово се бележи зголемена фреквенција. Времето на чекање за излез од државата е околу 15 минути, а за влез околу 45 минути.

АМСМ информира дека на останатите гранични премини од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен.