Ќе се покажува ПЦР тест, потврда за вакцина или ќе се прави брз тест.

Но, и кога ќе пристигнете на вашата дестинација има неколку обврски. Морате во полиција или преку агенцијата да пријавите на која плажа ќе се капете за доколку сте позитивни полицијата брзо да ве пронајде и смести во болница на сметка на државата. Доколку отидете на друга плажа казната е 300 евра и веднаш ќе бидете протерани.

За другите пак не работат кафулињата и рестораните и после 21 часот има полициски час и сите мораат да бидат во своите апартмани.