Министерот за туризам, Клејтон Бартоло, објавил план според кој повеќето ограничувања поради „Ковид 19“ ќе бидат укинати до 1. јуни, а тој им ветува подарок на туристите кои ќе резервираат летен одмор директно преку локалните хотели.