Фирми од Косово, Албанија, Русија и Турција доставиле понуди на тендерот за набавка на јаглен, дознава Сител

Денеска ЕСМ ќе ги отвара понудите по што ќе донесе одлука од каде ќе се купи. Иако, експертите препорачаа дека е најдобро да се увезе од Грција на тендерот нема фирми од таму.

Јагленот е потребен за активирање на третиот блок во РЕК и ТЕЦ Осломеј.