На 02.12.2021 година во 19.15 часот, Ф.Ф.(39) од Кичево, во надлежната полициска станица пријави дека на ул. „Партизански одреди“ во Кичево бил каснат од куче скитник.

Истиот ден, С.Н.(47) од Кичево пријави дека неговата малолетна ќерка, на улицата „Рудничка“, била касната од куче скитник.