Извештај за инцидентот

На 11.04.2024 година во 18.50 часот во Полициската станица Скопје Ж.Д. (60) од Скопје пријавил дека околу 13:00 часот на работното место како обезбедување во Јавната здравствена установа – Специјална болница за гинекологија и акушерство во Чаир, физички бил нападнат од две лица.

Истрагата е во тек

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Инцидентот, кој се случи за време на смената на Ж.Д. како чувар, поттикна истрага од локалните власти. Мотивот зад нападот и идентитетот на сторителите допрва ќе се утврдуваат. Сепак, во моментов се преземаат мерки за расветлување на случајот и обезбедување на безбедност и добросостојба на инволвираните.

Ажурирања за следење

Дополнителни детали во врска со инцидентот, вклучително и какви било случувања во истрагата, ќе бидат дадени кога ќе станат достапни информации.