– Во интерес на јавноста на 30.07.2021 година и вториот договор е на 10.08.2021 година пред месец и половина со две веледрогерии добро познати на јавноста, двете многу блиски до СДСМ потпишува тендери во вкупна вредност од фантастични 30 милиони евра, и тоа во текот на летото кога луѓето беа сите по одмори, потпишува вакви два тендери од коишто едниот со вкупна вредност од 1 милијарда и 330 милиони денари или околу 21 милиони и петстотини илјади евра, тука се потписите на Филипче и веледрогеријата и вториот тендер кој е во вредност од 584 милиони денари или 9 и пол милиони евра, потенцираше Николоски.

Тој вели дека 30 милиони евра ќе даде министерството кое треба сега да ги исплати овие веледрогерии.

– Дали мислите дека Венко Филипче и Зоран Заев ќе си одат додека не го завршат ова, не тие нема да си одат,но по тоа како ги перцепира народот, ќе си одат на престојниве локални избори, посочи Николоски.