– Денеска еден врвен професор по медицина ми кажа еден фрапантен податок дека вкупниот број на жртви во Македонија за време на втората светска војна и Скопскиот земјотрес, заедно, е помал од бројот на ковид жртви поради неспособноста на Зоран Заев и Венко Филипче да се справат со ситуацијата и да го заштитат здравјето на граѓаните, истакна Николоски.