Николоски рече дека станува збор за „клучно прашање“:

– Дали Зоран Заев, и како политичар, но и како бизнисмен, би дал барем едно евро, а не тешки милиони, на сомнителен лик како Бојан Јовановски, доколку позади тоа не стои силен политички притисок, рекет и изнуда, рече Николоски.

За жал, додаде Николоски судот не дозволи прашањето да се постави, бидејќи како што вели одговорот им е јасен на сите.

Следното рочиште е закажано за 4-ти октомври.