Тој доби прашање дали ако ВМРО-ДПМНЕ беше на местото на СДСМ ќе го сменеше името иако имаше препораки за тоа дека треба да се случи?

На што тој одговори:

-Не,не и времето покажа дека тоа не беше правилна одлука, еве три години подоцна ние не гледаме што отиде на добро, напротив на лошо отидоа работите.

Тој додаде:

-Иначе патриотизам не е само во национална смисла тоа е национализам.Патриотизам и економија треба да градите и инфраструктура да градите, да си ја градите државата, куќата, домот, тоа е патриотизам.Доаѓа од патрија, а патрија значи семејство, дом, така што мислам дека клучно сега во моментов за Македонија е тоа.