Во отвореното студиот на Сител ТВ, Александар Николоски , потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ изјави дека  опозиција вака убедлива победа ниедна политичка сила не направила.

Мислам дека е чесно сега да излезе Зоран Заев и да честита победа на ВМРО ДПМНЕ. Ова е само почеток на промените кои ќе се случуваат во Македонија, изјави Николоски.

Во однос на предизборниот период, имаше поткуп на тони, тоа многу добро го знаат граѓаните, им пукна филмот и беа разочарани тоа што го гледаа, народот реши да се сврти против тоа. Се спротивставија со масовна излезност и поддршка на опозицијата, кажа Николоски.