Игор Николов на својот фејсбук профил напиша:

Министре, повторно сте излегле сам на емисија и велите дека сте подготвени да дебатирате. Еве да ве потсетам Министре дека барем на 3 месеци Ве поканувам и ве повикувам на дебата, каде ќе дискутираме за здравството и здравствениот систем. Ајде охрабрете се. Доста само манипулација и пиар, себепромоција во емисии на кои излегувате на само.