Нинџа твдеше дека попладнето на 27 април Нинџа му се јавил на Ристовски. Но, листинзите од разговорите покажуваат дека тој ден воопшто немале комуникација.

Нинџа исто така лажно сведочел дека околу 18 часот во партиската зграда го видел Спиро Ристовски.

– Базните станици од вештачењто на вештакот покажуваат дека двата броја што ги користел Нинџа покажале дека Нинџа бил во зградата само една минута во 22 часот и 19 минути. Со другиот број бил забележал од 22 часот и осум минути 22 часот и 13 минути, објасни бранителот.