За таа цел, екипите на ЈКП „Комуналец“ ноќеска ги миеја и ги и дезинфицираа главните сообраќајници во градот.

Од јавното комунално претпријатие велат дека Велигденските празници и големата фреквенција на граѓаните пред верските објекти и пред маркетите, беа причина повеќе за  ваквата акција.