Во моментов има 46 пациенти на респиратори, а 661 заразено лице се лекува во болниците.

Од почетокот на епидемијата до 31 мај, во 15 часот, регистрирани се вкупно 712.472 случаи на ковид-19, а 6.865 лица починале како резултат на вирусот.

Тестирани се вкупно 4.152.776 примероци.