Новата малопродажна цена на Еуросупер-95 ќе изнесува 82 денари за литар, Еуросупер БС-98 ќе се продава за 84, Еуродизел (Д-Е V) за 73, а Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ1) за 72 денари за литар.

Со одлуката на РКЕ за 0,756 денари за килограм се зголемува малопродажната цена на Мазутот М-1 НС и ќе изнесува 43,209 денари.